Η θεραπευτική του αξία

by - 1:55 μ.μ.

Η σύγχρονη φαρμακευτική και ιατρική επιστήμη αναδεικνύει όλο και περισσότερο τις ευεργετικές ιδιότητες των σαλιγκαριών,μέσα απο την παρασκευή θεραπευτικών προΐόντων και καλλυντικών.
Κοιτάζοντας πίσω στο μακρυνό παρελθόν,διακρίνουμε την ευρεία χρήση των δραστικών ιδιοτήτων του σαλιγκαριού,στην καταπολέμηση αρκετών παθολογιών που μάστιζαν την Αρχαιότητα και το Μεσαίωνα όπως :




  • γυναικολογικές μολύνσεις    
  • πόνος στη μέση
  • αιμορραγίες
  • στομαχόπονος
  • εγκαύματα
  • ραγάδες
  • έρπητας
  • ρυτίδες
  • κήλες
  • προβλήματα όρασης-φυματίωση
  • στομαχικές διαταραχές-βρογχίτιδα-σκορβούτο-υδρωπικία και άλλα πολλά.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ
Το κρέας του σαλιγκαριού εκτός απο εύγευστος και εκλεκτός μεζές,περιέχει και μια σειρά στοιχείων και ουσιών που ασκούν στον ανθρώπινο οργανισμό προστατευτική και θεραπευτική δράση ενάντια σε πολλές παθήσεις όπως:

  • Αρτηριοσκλήρωση
  • Θρόμβωση
  • Αλλεργίες
  • Κατάθλιψη και άλλες ασθένειες του νευρικού συστήματος
  • Μειώνει την LDL ενω αυξάνει την HDL
  • Ραχιτισμός και Φυματίωση(χάρη στην υψηλή περιεκτότητα ασβεστίου και σιδήρου)
  • Παθήσεις συκωτιού(λόγω μειωμένου κακού λίπους)
  • Υπετριγλυκεριδαιμία
  • Παχυσαρκία
  • Λοιμώξεις(αντιφλεγμονώδης δράση)

Περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μεταξύ αυτών το ΛΙΝΟΛΕΙΚΟ ΟΞΥ (ω-6 αντιοξειδωτικό), σίδηρο,ασβέστιο,μαγνήσιο,βιταμινες Α-Β και φολικά οξέα πολύ χρήσιμα στην εγκυμοσύνη, στην ανάπτυξη των οστών καθώς και σε πολλές άλλες φυσιολογικές και μεταβολικές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.
Υπερτερεί των αυγών χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αργινίνη και λυσίνη που συνδράμουν στο μεταβολισμό της ουριάς, στην παραγωγή αντισωμάτων, ενζύμων και ορμονών.
Οι ποσότητες Σεληνίου που περιέχει έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες,προστατεύοντας απο καρδιοπάθειες, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην καλή λειτουργία του θυροειδούς αδένα και του ανοσοποιητικού συστήματος.






You May Also Like

0 σχόλια